Jest to pierwsza w Kaliszu gra miejska w formie Aplikacji Mobilnej. W grze zostało oznaczonych i opisanych - również cytatami z powieści - 10 wybranych miejsc w Kaliszu. Opis każdego zaznaczonego miejsca będzie uzupełniony starymi zdjęciami, zakończeniem każdego miejsca będzie pytanie oraz dwie lub trzy sugestie odpowiedzi. Każda prawidłowo zaznaczona odpowiedź, będzie "nagradzana" punktami.

Uczestnicy gry będą oceniani na podstawie udzielonych prawidłowych odpowiedzi i ilości zgromadzonych punktów.  Czas przejścia całej trasy zajmie do 1 godziny.
Do gry zapraszamy zespoły od 3 do 7 osobowe uczniów kaliskich szkół gimnazjalnych i licealnych pod opieką nauczycieli.
Aplikacja jest aktywna jedynie na terenie miasta w pobliżu opisanych w grze miejsc.
Projekt Gry miejskiej został współfinansowany przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.

Samorzd Wojewdztwa Wielkopolskiego

Osoby które pomagały przy tworzeniu Gry:
Grażyna Przybylska - kustosz dworku M. Dąbrowskiej w Russowie
Piotr Sobolewski - prezes PTTK
Maksymilian Kryszak - uczeń Zespołu Szkół Techniczno-Elektronicznych w Kaliszu
Agata Rogozińska - plastyk, pracownik Ośrodka Kultury Plastycznej "Wieża ciśnień" w Kaliszu
Tomasz Chlebba - prezes Fundacji "Nasza Historia"

"Wartością dodaną" aplikacji Gry miejskiej będzie fakt, iż będzie ona dostępna dla każdej osoby zainteresowanej poznawaniem historii Kalisza opisanej w treści powieści "Noce i Dnie" Marii Dąbrowskiej, czyli historii miasta sprzed ponad 100 lat.

Pomysł i realizacja gry miejskiej Fundacja "Nasza Historia".

W załączniku REGULAMIN GRY.

PLAKAT GRYPlakat Gry